Autojen kohdalla sääntönä yleensä on, että mitä isompi auto, sitä enemmän se kuluttaa polttoainetta tai sähköä. Mitä painavampaa lastia kuljetetaan, sitä enemmän tarvitaan energiaa. Energiaa halutaan säästää sekä taloudellisista että ekologisista syistä. Kuka haluaisi tuhlata vaivalla tienattua rahaa tai käyttää turhaan luonnonvaroja?

Valitse oikean kokoinen auto

Auton tavarankuljetuskykyä voi kasvattaa erilaisilla lisävarusteillaa, joita löytyy esimerkiksi sivuilta https://www.worksystem.fi/) runsas valikoima. On järkevintä valita auto käyttötarpeen mukaan sopivan kokoisena. Kahden hengen talous voi pärjätä kahden istumapaikan miniautolla, joka kuluttaa paljon vähemmän polttoainetta tai sähköä kuin seitsemän hengen raskas tila-auto.

Pakettiautojen

Pakettiautoja on tarjolla lukuisia eri kokoja. On esimerkiksi pieniä Mercedes-Benz Vitoja sekä Volkswagen Caddyja. Isojen pakettiautojen joukosta löytyy esimerkiksi Volkswagen Crafter ja suuret Fiat Ducatot, joita voi olla pienemmästä L1H1-koosta jo paljon suurempaan L4H3-kokoon.

Lisävarusteiden avulla pienelläkin pakettiautolla pystyy kuljettamaan suurempia lasteja silloin kun on tarve. Kattovarusteilla kyytiin saa auton tavaratilaa pidempiä rimoja ja tikkaita. Silloin ei tarvitse hankkia suurinta pakettiautomallia, jos tavallisesti riittää pienempikin kuljetustila.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *