Kodin tarvikkeet ovat tulleet usein melko monesta lähteestä. Esimerkiksi aterimet on saatu lahjana vanhemmilta sukulaisilta samoin kuin osa keittiön työkaluista. Osan alkuperää ei sitten muista millään. On myös tilanteita, jossa yhden hengen taloudesta löytyy pari kolme kuorimaveistä ja kymmenkunta kauhaa. Herääkin siis kysymys, onko näille kaikille tarvetta, vai kannattaako antaa ne suosiolla kiertoon. Tällöin kannattaa suunnata kirpputorille.

Osa kirpputoreista ottaa vastaan lahjoituksia eli pääset vanhasta, mutta kuitenkin käyttökelpoisesta, tavarasta eroon vain tuomalla ne paikalle kirpputori hoitaa loput. Erilaiset pöytäkirppikset ovat myös kasvattaneet suosiotaan ja niiden avulla myyminen on helppoa: vuokraat vain pöydän, tuot tavarasi sinne ja kirpputorin pitäjä huolehtii siitä, että ne ovat turvassa ja että saat rahasi, kunhan tavara tulee myydyksi. Sinun ei siis itse tarvitse päivystää pöydän ääressä ja odottaa asiakkaita.

Nettikirpputoreilla on melkoisen huono maine, mutta ne ovat nostaneet profiiliaan, koska niiden on pitänyt alkaa kilpailemaan edellä mainittujen pöytäkirppisten kanssa. Netin välityksellä käyty kauppa on itsessään turvallista, sillä parhaimmassa tapauksessa raha vaihtaa omistajaa sähköisesti. Tavaran laatu on kuitenkin siinä mielessä kysymysmerkki, että pitää voida luottaa kuviin, joita myyjä on laittanut. Vaatteiden kohdalla tämä on todella hankalaa, sillä pitäisi päästä sovittamaan. Tämä ongelma voidaan ratkaista sillä, että sovitaan tapaaminen jollekin julkiselle paikalle, jossa sitten katsotaan, tuleeko kaupat.

Kun olet ostajana kirpputorilla, kannattaa aina pitää mielessä se, että kirpputorilla sinulla ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta tavaralle, koska se on käytettyä. Ostopäätös kannattaa siis tehdä harkiten ja kirpputorille suunnatessa kannattaa varata oikein kunnolla aikaa, jotta pääsee hypistelemään ja selvittämään huolellisesti, onko tavara oikeasti väärti ja hyväksyttävässä kunnossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *